Účetní standardy pro malé a střední podniky - Mašková, Eva
S postupujúcou globalizáciou rastie potreba, aby podniky vykazovali svoju finančnú výkonnosť jednotným spôsobom bez ohľadu na národné hranice. Pre finančné výkazy všetkých účtovných jednotiek sú vhodné medzinárodné účtovné štandardy IAS/IFRS. Pre malé a stredné podniky sú zbytočne komplikované, preto Rada pre medzinárodné účtovné štandardy (IASB) v rámci projektu Účtovné štandardy pre malé a stredné podniky vydala predbežné názory a východiská pre tieto štandardy.