Bankovní úvěry a průmysl v Československu 1918-1938 - Novotný, Jiří
Úverová činnosť ako dôležitá súčasť ekonomických procesov v modernom trhovom hospodárstve. Vznik a činnosť centrálnej banky t.j. cedulového resp. ústredného emistného ústavu od roku 1919. Poskytovanie úverov priemyslu cedulovými ústavmi. Úverová sústava ČSR v medzivojnovom období. Úvery priemyslu podľa typu peňažných ústavov v roku 1931. Charakteristické rysy úverovej stratégie Živnostenskej banky. Agrárna banka. Úverová politika obchodných akciových bánk.