Vstup SR do EÚ a jeho vplyv na daňovú politiku a daňovú legislatívu SR - Kovencová, Katarína
Vstup Slovenska do EÚ je podmienený prijatím európskeho systému pravidiel. Nevyhnutná je koordinácia daňovej politiky a daňovej legislatívy. V procese aproximácie európskeho daňového práva v podmienkach SR bude nevyhnutné harmonizovať daň z pridanej hodnoty a spotrebné dane so smernicami EÚ. Základné a znížené sadzby DPH uplatňované v členských štátoch EÚ. Porovnanie sadzieb spotrebnej dane z minerálnych olejov, z liehu, z tabaku, z piva, z vína s minimálnymi sadzbami v EÚ v roku 2002.