Nobelova cena za ekonomii: šance i pro ženy, aneb proč ji dosud žádná nezískala? - Jurečka, Václav
Príčiny absencie žien na zozname "nobelistov". Úvahy o postavení žien v ekonómii. Feministická ekonómia.