Ropa trápi aj najsilnejšie krajiny - Bačišin, Vladimír
Situácia na trhu s ropou na rokovacom poriadku skupiny G7. Výzva k výrobcom ropy na zachovanie adekvátnej ponuky a dosiahnutie poklesu cien ropy. Rast cien ropy zapríčinený nedostatkom zásob v spracovateľských krajinách. Rast spotreby ropy v Číne. Pevný kurz čínskej meny juanu a zvýhodnenie čínskych exportérov ropy. Rokovania amerických a čínskych predstaviteľov o zavedení plávajúceho kurzu juanu.