Čo prináša nový dôchodkový systém
Od 1. januára 2005 sa budú môcť ľudia v aktívnom veku rozhodnúť, či budú svoje budúce starobné dôchodky poberať z jedného alebo dvoch zdrojov, tzv. pilierov dôchodkového systému. 1. priebežný pilier reprezentuje Sociálna poisťovňa, 2. pilier reprezentujú osobné dôchodkové účty v dôchodkových správcovských spoločnostiach, tzv. sporenie na dôchodok.