Migrace a mobilita přechodu postmodernity - Kříž, Lukáš
Migračno-mobilné aktivity obyvateľstva v ére postmoderného veku. Šírka pojednávanej problematiky je postupne eliminovaná zavedením determinujúcich entít času, priestoru a špecifického typu migračnej aktivity. Obsah príspevku je generovaný konfrontáciou teoretických prístupov renomovaných autorov a empirických poznatkov autora. Snahou je postihnúť vymedzenú pracovnú mobilitu v súčasnom globalizáciou sťaženom svete.