Teorie optimální měnové oblasti v modelu GG-LL - Kučerová, Zuzana
Klasická teória optimálnej menovej oblasti. Jadro tejto teórie - R. A. Mundell, rozvinutie teórie - R. I. McKinnon, P. B. Kenen. Model optimálnej menovej oblasti. Ekonomická integrácia a výnosy/náklady zapojenia sa do menovej oblasti. Rozhodovanie sa o vstupe do menovej oblasti: model GG-LL.