Přehled logistických technologií - Bucháčková, Pavla
Flexibilita podniku a jeho schopnosť reagovať na konkurenčné prostredie.Vhodná logistická technológia a konkrétne ekonomické podmienky daného prostredia. Koncepcia "Just in time" (JIT) - radikálne zníženie skladovania a zásob pomocou presne fungujúcej dopravy. Koncepcia "Predaj skôr, než vyrobíš" - riadená výroba, rýchla doprava a rýchla komunikácia. Koncepcia integrovanej počítačovej výroby - vysoké nároky na informačný systém. Koncepcia integrovaných skladov a dopravných terminálov - zvýšenie nákladov na dopravu a zároveň zníženie nákladov na držanie zásob a skladových systémov. Koncepcia "Bezpapierových transakcií" - dokumenty sú nahradené počítačovou komunikáciou. Ďalšie koncepcie logistických technológií.