Řízení zásob dodavatelem
Koncepcia VMI (Vendor managed inventory) - zásoby riadené dodávateľom -t.j. rýchly a pohodlný spôsob elektronicého obchodovania a zlepšenie výkonu logistického reťazca. Dodávateľ a jeho priamy prístup k údajom o zásobách svojich zákazníkov. Výhody VMI - úspora času a schopnosť rýchlejšej dodávky, zníženie skladových zásob, zabránenie výskytu chybných a duplicitných vstupných údajov, úzke dodávateľsko-odberateľské vzťahy a ďalšie.