Současný stav logistického poznání a logistické praxe - Pernica, Petr
Okamžitá dostupnosť výrobku ako dôležitý faktor úspešnosti u zákazníka. Diferencovanosť zákazníkov a nutnosť vytvárania rôznych logistických stratégií podniku. Vzostup outsourcingu v logistike a rast trhu logistických služieb.Rozvoj ekonomiky a zväčšovanie rozsahu logistických výkonov.Najpokročilejšie riešenia logistických reťazcov v automobilovom a telekomunikačnom priemysle a najmenej pokročilé v spracovateľskom priemysle. Uskutočňovanie logistickej praxe v Nemecku a vo Veľkej Británii. Úloha logistického manažéra v podniku.