Rozmach islamského bankovníctva - Lavička, Václav
Nejednotný výklad ustanovení koránu ovplyvňuje rozvoj tzv. islamského bankovníctva. Ponukou bankových produktov zlučiteľných s islamom globálni aktéri, napr. HSBC, Citigroup, Deutsche Bank získavajú väčšiu dôveru a nových investorov zo skupiny moslimských obyvateľov. Zdravé islamské portfólio. Výhodnosť islamských dlhopisov sukuks. Problémy spojené s rastom islamského bankovníctva.