Atmosféra v skupine - Adamková, Hana, 1969-
Atmosféru na pracovisku tvorí mnoho faktorov. Jej úroveň sa výrazne odráža na kvalite vzájomných vzťahov, a tým aj na výkonnosti zamestnancov. Potreba formovania kvalitných výkonných pracovných skupín - jedným z riešení sa ukazuje cielené vytváranie pozitívnej, tvorivej atmosféry, ktorá má pri realizovaní pracovných úloh značný motivačný účinok. Atmosféra v skupine má svoju vnútornú štruktúru - pracovná zložka, interakčná zložka.