Problémy aplikácie benchmarkingu v malých a stredných podnikoch - Jankelová, Nadežda, 1966-
Benchmarking ako účinný nástroj manažmentu, ktorý je založený na porovnávaní seba s inými s určitým vzorom - benchmarkom a ktorý umožňuje rýchle zvýšenie výkonnosti podniku a tým aj jeho konkurencieschopnosti. Chyby pri uplatňovaní benchmarkingu v malých a stredných podnikoch: Zmena významu pojmov benchmarking a konkurenčná analýza. Nedostatok dynamiky, pomalosť v inováciách a využívaní nových poznatkov. Nedostatok zručnosti.