Kvalitné ľudské zdroje ako záruka konkurencieschopnosti podniku - Nachtmannová, Oľga, 1963-
Význam kvalitných ľudských zdrojov v novodobej teórii a praxi manažmentu. Prístup k ľudským zdrojom ako k nákladovej položke, na ktorej sa dá v prípade potreby najviac ušetriť. Súvis s takými funkciami riadenia ľudských zdrojov ako je analýza práce. Výskum v rámci grantovej úlohy VEGA potvrdzuje nezáujem o objektivizáciu procesu analýzy práce. Preferovanie metódy manažérskeho úsudku pre potreby analýzy práce.