RFID v logistike - Vaculík, Juraj
Patentovanie rádiofrekvenčnej identifikácie tovarov (RFID) v r. 1973 Američanom Mariom Cardullom. Vývoj RFID ako systému alternatívneho k čiarovému kódu. Vysvetlenie pojmu : rádiofrekvenčná identifikácia. Na akej báze funguje RFID. Široké oblasti využitia technológie automatickej identifikácie. Monitorovanie kvality služieb. Riadenie pohybu prepravníkov v logistickom reťazci (Roll-container management). Servisný monitorovací systém - efektívny IT systém pre monitorovanie a zabezpečenie rýchlej detekcie závad a opravy. Automatický systém riadenia zásobníkov. Využitie systému v poštových a doručovacích službách.