Mezipodnikové logistické informační systémy - Perkner, Radim
Medzipodnikový proces z pohľadu poskytovateľa logistických služieb. Získanie dlhodobej objednávky a analýza možností spolupráce so zákazníkom. Dlhodobý cieľ - úspešné doručovanie zásielok podľa predstáv zákazníka. Informačné technológie podporujúce medzipodnikové procesy. Sledovanie zásielok (track and trace), elektronické knihovanie zásielok, poskytovanie prehľadov a štatistík. Prínosy využitia informačných technológií : úspora času a zdrojov, spoľahlivosť prenosu informácií a ďalšie.