Globalizace antisemitizmu - Goldhagen, Daniel Jonah
Historický pohľad na kresťanský antisemitizmus šírený katolíckou cirkvou. 19. a 20. stroročie - svetskejšia a rasistickejšia podoba antisemitizmu. Globalizovaný antisemitizmus prenášaný cez internet. Nárast prejavov antisemitizmu po celej Európe, Strednom východe a rozšírenie do Afriky a Ázie. Vyriešenie arabsko-izraelského konfliktu by mohlo priniesť zmiernenie nového antisemitizmu.