Región Visegrádskej štvorky - oblasť stabilného hospodárskeho rastu v období spomalenia globálneho rastu v roku 2001 - Porubský, Juraj
Napriek zložitej situácii vo svete krajiny V-4 s výnimkou Poľska prekonali rok 2001 bez väčších problémov. Reálny rast ekonomík krajín V-4. Poľské problémy. Rast spotrebiteľských cien. Vývoj zahraničného obchodu. Fiškálna pozícia vlády. Autor príspevku analyzuje hlavné makroekonomické výsledky krajín V-4 počas roku 2001.