Päťsto najväčších firiem sveta: delenie podľa sektorov
Najväčšie firmy sveta podľa trhovej kapitalizácie v r. 2004. Začlenenie firiem podľa sektorov : banky, farmácia a biotechnológie, služby a telekomunikácie, ropa a plyn, výpočtová technika, poisťovníctvo, maloobchod.