Rusko signatárom Kjótskeho protokolu - Dinis, Igor
Kjótsky protokol o znižovaní emisií skleníkových plynov podpísaný krajinami EÚ, Kanadou a Japonskom v r. 1996. Rozdelenie krajín sveta na dva tábory. Krajiny nepodporujúce Kjótsky protokol a spochybňujúce jej význam. Argumenty odporcov Kjótskeho protokolu. Snahy Ruska o pripojenie sa ku Kjótskemu protokolu zavŕšené jeho podpisom 10.11.2004.