Opovrhovaný velikán - Polakovič, Ivan
Životopis a činnosť významného rakúskeho ekonomického a sociálneho teoretika 20. storočia Ludwiga von Mises-a (1881-1973). Tvorca veľkého množstva diel z oblasti sociálnych vied. Prvýkrát formuloval základy svetoznámej teórie hospodárskeho cyklu. Kritik socializmu a komunizmu. Učiteľ na Ženevskej univerzite a emigrácia do USA. Spoluzakladateľ medzinárodnej spoločnosti Mont Pelerin Society - spoločnosť trhovo orientovaných ekonómov a vedcov. Zavŕšenie Misesovho diela : Human Action - najnekompromisnejšia obrana kapitalizmu.