Priame zahraničné investície v ekonomike Ruska - Sklenář, Peter
PZI v Rusku nesmerujú do tých odvetví a regiónov, ktoré ich najviac potrebujú. Prílev PZI má už od roku 1997 klesajúcu tendenciu. Najvýznamnejší investori: Nemecko, USA, Cyprus, Veľká Británia, Francúzsko, Holandsko, Taliansko. Problém Ruska - stále značný odlev kapitálu z krajiny. Nevyhnutnosť zvýšenia prílevu investícií do Ruska, zlepšenie investičnej klímy Ruska. Prekážky brzdiace prílev PZI.