Zhodnotenie účinnosti daňových stimulov podnikateľských subjektov Slovenskej republiky - Lénártová, Gizela
Z daňovej teórie je zrejmé, že dane môžu pôsobiť na ekonomické subjekty simulačne alebo protistimulačne v týcho hlavných oblastiach: vplyv daní na pracovné úsilie, vplyv daní na úspory, vplyv daní na investície. Klasifikácia daňových stimulov uplatňovaných podľa daňovej legislatívy SR. Stručný prehľad základných daňových stimulov podnikateľských subjektov uplatňovaných od 1.1.2000.