Příčiny deficitu běžného účtu v procesu transformace české ekonomiky - Slepička, Zdeněk
S problémom vonkajšej nerovnováhy, ktorú deficit bežného účtu platobnej bilancie v určitej výške predstavuje, sa stretajú všetky tranzitívne ekonomiky krajín SVE. Autor sa venuje faktorom, ovplyvňujúcim vonkajšiu nerovnováhu, ktoré sú svojím spôsobom jedinečné a robí z tematiky vonkajšej nerovnováhy jedno z hlavných makroekonomických úskalí procesu transformácie. Tieto úvahy ďalej rozvádza na konkrétnom prípade českej ekonomiky.