Pojetí účtování finančního leasingu podle mezinárodních účetních standardů - Sochorcová, Martina
Medzinárodné účtovné štandardy /IAS/ ako jedna z foriem medzinárodnej harmonizácie účtovníctva. IAS 17 - Lízingy. Definície základných pojmov IAS 17. Klasifikácia lízingu. Finančné lízingy u nájomcov a prenajímateľov. Metodiky účtovania finančného lízingu používané v Čechách nie sú zhodné s postupmi účtovania podľa IAS.