Účtovníctvo životného prostredia - Suhányiová, Alžbeta
Plánovanie a kontrolovanie otázky životného prostredia vyžaduje veľkú informovanosť na všetkých stupňoch riadenia. Súčasné účtovné systémy nie sú schopné poskytovať požadovanú kvalitu a kvantitu údajov na takú analýzu. Potreba novej metódy - zeleného účtovníctva, alebo ekoúčtovníctva. Ekoúčtovníctvo je zber údajov spojených so životným prostredím. Cieľ - zvažovať škody a škodlivé vplyvy na životné prostredie a prostredníctvom toho klasifikovať hraničné náklady a hraničné výnosy na výrobok. Ekosúvaha, jej prednosti, problémy, ktoré zabraňujú jej zavedenie.