Možnosti a limity masové kastomizace - Klapalová, Alena
Pojem masová kastomizácia (mass customization) používaný pre označenie rôznych spôsobov zacielenia na zákazníka. Výroba na objednávku ako varianta masovej kastomizácie. Kastomizácia - prispôsobenie štandardnej ponuky zákazníkovi. Masová kastomizácia využívaná najmä veľkými výrobcami ako nástroj na zvýšenie konkurencieschopnosti. Štyri predpoklady masovej kastomizácie. Prispôsobenie ponuky potrebám zákazníka a zvyšovanie zisku výrobcu. Znižovanie zásob a nákladov. Výroba na objednávku ako doplnok masovej výroby. Masová kastomizácia - prepracovaný podnikateľský model orientovaný na zákazníka.