Približovanie Slovenska k EÚ
Slovensko v trhových konkurenčných podmienkach Európskej únie. Akumulácia hrubého fixného kapitálu a skrátenie obdobia konvergencie. Podnikateľské projekty a získavanie kapitálu. Priame zahraničné investície. Koncentrácia na automobilový priemysel a riziko ekonomických cyklov. Vývoj produktivity a zamestnanosti na Slovensku.