Nastupující velmoc - Kladiva, Jiří
Významné investičné projekty čínskej vlády na výstavbu dopravnej infraštruktúry. Finančná podpora Svetovej banky. Plánovaná výstavba vnútrozemských vodných ciest, diaľnic, železníc, letísk a prístavov. Vstup Číny do Svetovej obchodnej organizácie (WTO) a nové možnosti distribúcie tovarov.