Stratégia podpory rozvoja vidieka
Východiskom je spoločná poľnohospodárska politika Európskych spoločenstiev (ES). Plán rozvoja vidieka Slovenskej republiky 2004 - 2006 vypracovalo Ministerstvo pôdohospodárstva SR. Dokument je vypracovaný aj v súlade s podmienkami nariadenia Komisie č. 817/2004 ustanovujúcom podrobné pravidlá pre výkon nariadenia Rady ES. Priority plánu.