Analýza celných opatření ČR v zahraničním obchodě s komoditou víno - Škorpíková, Andrea
Analýza existujúcich colných opatrení v zahraničnom obchode ČR vzťahujúcich sa ku komodite víno. Česko pri komodite víno uplatňuje autonómne nástroje tarifné - clo, ako aj netarifné nástroje v podobe každoročne stanovovaných colných dovozných kvôt a obmedzení vychádzajúcich z legislatívnych predpisov. Okrem toho v rámci colných opatrení používa zmluvné nástroje obchodnej politiky, a to ako bilaterálneho tak i multilaterálneho charakteru.