Analýza konsolidovanej účtovnej závierky identifikácia účtovnej politiky ako východisková základňa pre kvalitatívnu analýzu konsolidovanej účtovnej závierky (fundamentálny prístup) - Sapara, Ján
Prvky kvalitatívnej finančnej analýzy. Analýza účtovnej politiky konsolidovaného celku. Definícia účtovnej politiky. Typológia účtovných politík a stratégií. Kvalitatívne charakteristiky účtovnej závierky. Oceňovanie dlhodobého majetku. Oceňovanie obežného majetku. Stanovenie doby použiteľnosti dlhodobého majetku. Odpisové metódy. Odpisovanie goodwillu. Ostatné indikátory typu účtovnej politiky. Trendy vývoja niektorých veličín ako indikátory typu účtovnej politiky.