Riziko země a jeho úloha v mezinárodním pohybu kapitálu - Vaněrek, Pavel
Príspevok definuje základné faktory, ktoré ovplyvňujú medzinárodný pohyb kapitálu a detailnejšie sa zaoberá jedným z týchto faktorov - rizikom krajiny, jeho definíciou a charakteristikou. Príspevok vychádza prevažne z cudzojazyčnej literatúry a snaží sa túto tému priblížiť na čo najväčšom počte teoretických prístupov a pohľadov.