Vývoj zahraničního obchodu s obilovinami a výrobky z nich - Veselská, Edita
Príspevok analyzuje vývoj zahraničného obchodu s obilninami a produktami z nich v rokoch 1993 - 2001. Hodnotenými produktami sú: pšeničná múka, slad, pekárenské výrobky a cestoviny. Analýza je založená na jedno-faktorových regresných funkciách a koeficientoch variability, ktoré ukazujú hlavné trendy vývoja zahraničného obchodu s týmito produktami.