Stav centralizácie v celulózovo-papierenskom priemysle na Slovensku a jeho vzťahy k zahraničným kapitálovým skupinám - Vojtech, František
Vývoj celulózovo-papierenského priemyslu Slovenskej republiky od roku 1989. Profesné prepojenie domáceho a medzinárodného charakteru. Vznik Recyklačného fondu v zmysle Zákona o odpadoch č. 223/2001 Z.z. a jeho význam. Ekonomické prepojenie a splývanie domáceho a zahraničného kapitálu. Na Slovensku nebude možná existencia samostatnej spoločnosti v priebehu niekoľkých rokov. Celulózovo-papierenský priemysel je v rámci slovenského priemyslu najviac konsolidovaný.