EMAS - dobrovolný nástroj řízení podniku - Majerčák, Peter
Implementácia dobrovoľných environmentálnych nástrojov do riadenia podniku. Nariadenie Rady EHS z r.1993 umožňujúce účasť priemyselných podnikov v Schéme EMAS a snaha podnikov zohľadňovať environmentálne dôsledky svojej činnosti. Revízia nariadenia v r.2001 - EMAS II. Nové aspekty nariadenia.