Hedging v podmienkach SR pri využití komoditnej burzy - Marhefka, Peter
Používanie finančných derivátov pri riadení finančných rizík. Finančný derivát je kontingentný nárok odvodený od predmetného aktíva, ktoré podkladá derivát. Existujú tri základné deriváty: termínové obchody (forward alebo futures), swapové kontrakty a opcie. Hedgingové stratégie, ktoré sú prioritne zamerané na zmierňovanie finančných rizík ekonomických subjektov.