Možnosti hodnotenia výkonnosti manažmentu podielových fondov - Miková, Oľga
Vývoj kolektívneho investovania v slovenských podmienkach. Výkonnosť manažmentu podielových fondov v SR súvisí s genézou ich vzniku, s genézou ich legislatívnej identifikácie, ktorá určuje rámec regulácie a kontroly ich činnosti. Vznik investičných fondov, resp. spoločností súvisel s kupónovou metódou privatizácie.Výnosnosť fondu ako najdôležitejšie kritérium pri výbere fondu pre klienta. Termín hodnotenie výkonnosti manažmentu fondu. Základný ukazovateľ čistá hodnota aktív (Net Asset value). Zohľadňovanie rizika pri hodnotení výkonnosti fondu. Sharpeho pomer, Treynorov pomer a Jensenov prístup. Famova dekompozícia.