Tvorba finančného plánu v podniku s využitím regresnej analýzy - Sochor, Milan
Regresná metóda finančného plánovania sa používa na plánovanie jednotlivých položiek finančnej bilancie, ktoré sú závislé na dynamike rastu tržieb. Regresná analýza sa zaoberá jednostrannými štatistickými závislosťami. Vo finančnom plánovaní je nezávisle premennou veľkosť tržieb a závisle premennými sú tie položky bilancie, ktoré sú tržbami najviac ovplyvňované - pohľadávky, zásoby, záväzky, investičný majetok a pod. Matematické funkcie, ktoré sa najčastejšie uplatňujú vo finančnom plánovaní ako regresné funkcie.