Vývoj hospodářského cyklu v Evropské unii - Czesaný, Slavoj
Meranie hospodárskeho cyklu. Premeny v dlhodobom charaktere vývoja hospodárskeho cyklu. Globalizácia a hospodársky cyklus. Procesy synchronizácie vývoja hospodárskeho cyklu v Európskej únii. Podobnosti a rozdielnosti cyklického vývoja v 90. rokoch. Vývoj ekonomiky EÚ na prelome rokov 2003 a 2004.