Vývoj Kaspického ropného trhu a jeho vplyv na energetickú politiku strednej a východnej Európy. - Kašťáková, Elena, 1974-
Rozvoj ťažby ropy a zemného plynu v Kaspickom mori. Svetové zásoby ropy a zásoby ropy v Kaspickom mori. Trasovanie energetických nosičov v zakaukazskom regióne a s tým spojené ekonomické, finančné a iné aktivity. Prehľad dokumentov týkajúcich sa transportu kaspickej ropy podpísaných na summite OBSE v novembri 2000 v Istambule. Ropná stratégia Azerbajdžánu. Ruský kapitál v azerbajdžanskom ropnom priemysle. Záujmy USA.