Zlatá léta československého peněžnictví - Sekanina, Milan
Historická retrospektíva vývoja československej peňažnej sústavy po vzniku československého štátu, najmä v 20. rokoch minulého storočia, ktorá patrila k hospodársky najúspešnejším v jeho medzivojnovej histórii. Rašínová menová reforma. Smery vývozu československého kapitálu. Bankové zákony a sanačný fond. Prehľad najvýznamnejších československých bánk. Kapitálový trh a rozpočtová politika medzivojnového Československa. Menová politika.