Niektoré vybrané otázky sebestačnosti v potravinách - Jurášek, Prokop
Stupeň (miera) sebestačnosti v potravinách ako jeden z najdôležitejších ukazovateľov úrovne nielen samotného poľnohospodárstva, ale aj národných ekonomík jednotlivých krajín sveta. Viacero metód - spôsobov merania sebestačnosti. Analyzovaný výber krajín z Európy a Zámoria, vyspelých a rozvojových. Výsledky komparatívnej analýzy.