Hawken, P. - Lovins, A. - Lovinsová , L. H.: Přírodní kapitalismus. Praha: Mladá fronta, 2003, 480 s. - Choluj, Vladimír
Recenzia na publikáciu Prírodný kapitalizmus s podtitulom ako sa rodí ďalšia priemyselná revolúcia. Kniha bola publikovaná v českom preklade tri roky po jej prvom anglickom zverejnení. Predstavuje pôvodné mnohorozmerové dielo, ktorým sa napĺňa Schumpeterov systémovo inovačný odkaz o príznakoch hospodárenia ľudí, ktoré budú určujúce pre ich život v začínajúcom novom storočí.