Zmena prokreatívneho správania slovenských žien po roku 1990 v transverzálnom a longitudinálnom pohľade - Potančoková, Michaela
Rokom 2000 sa Slovensko zaradilo medzi krajiny s najnižšou plodnosťou. Príčiny prepadu úhrnnej plodnosti na veľmi nízku úroveň. Vymedzenie pojmov "úhrnná plodnosť žien" a "konečná plodnosť žien". Porovnanie úhrnnej a konečnej plodnosti žien a priemerného veku matky pri pôrode za roky 1955 - 2001. Generačné špecifiká plodnosti slovenských žien. Porovnania demografických ukazovateľov plodnosti. Dopad zmien v matrimoniálnom a prokreatívnom správaní žien na veľkosť a štruktúru rodiny. Snaha o odklon od dvojdetného modelu typického pre predchádzajúci reprodukčný režim.