Európske zoskupenie hospodárskych záujmov (niektoré aspekty právnej úpravy) - Čavojský, Peter
Základné otázky právnej úpravy Európskeho zoskupenia hospodárskych záujmov, a to tak z pohľadu Nariadenia (Nariadenie Rady č. 2137/85 z 25. 7. 1985) ako aj slovenskej právnej úpravy. Skúsenosti s uplatňovania tejto právnej formy krajín Európskych spoločenstiev. Základné vymedzenie Zoskupenia a jeho účel. Vznik členstva v Zoskupení a jeho povaha. Práva a povinnosti členov Zoskupenia. Zoskupenie a subjekty z krajín mimo EÚ.