Mezinárodní srovnání sezónnosti sňatečnosti - Kačerová, Eva
Sezónny priebeh uzatvárania manželstiev v rôznych krajinách je ovplyvnený rozdielnymi kultúrnymi tradíciami v rôznych spoločnostiach. Hlavné faktory vplývajúce na sezónnosť uzatvárania manželstiev v Čechách. Medzinárodné porovnanie sezónneho rozloženia uzatváraných manželstiev vo vybraných krajinách s kresťanskou tradíciou. Náboženské tradície a ich vplyv na sezónnosť uzatváraných manželstiev: židovská tradícia v Izraeli, budhistická a šintoistická tradícia v Japonsku a islamská tradícia v Tunise. Vybrané krajiny s atypickým sezónnym rozložením uzatváraných manželstiev.