Medzibankový platobný styk SR v podmienkach Európskej únie - Boušková, Dagmar
Nevyhnutnou podmienkou vstupu SR do Hospodárskej a menovej únie bude existencia fungujúceho RTGS systému schopného plne funkčného prepojenia na platobný systém TARGET. Tým sa zabezpečí schopnosť Národnej banky Slovenska stať sa integrálnou súčasťou Európskeho systému centrálnych bánk a jej zapojenie sa do realizácie jednotnej menovej politiky, ako aj integrácia nášho kapitálového trhu do kapitálového trhu eurozóny.