Kurzová politika Číny a obchodný deficit USA - Matúšek, Ivan
Expanzia čínskej ekonomiky a jej vplyv na finančné trhy. Devízový režim v Číne. Umelé udržiavanie juanu na podhodnotenej úrovni. Tlak na revalváciu juanu. USA a vzájomný obchodný deficit s Čínou. Skupovanie dolárov ázijskými bankami a rast dolárových devízových rezerv. Globalizačné trendy v medzinárodnom obchode a oslabenie dolára.